Читај ми!

„Монтевидео, видимо се“ 15. јануара

Нови наставак филма „Монтевидео“ који носи име „Видимо се“, премијерно ће бити приказан 15. јануара у Центру „Сава“.

Филм Монтевидео, видимо се редитеља Драгана Бјелогрлића биће премијерно приказан 15. јануара у Центру „Сава“, најављено је на конференцији за новинаре.

Бјелогрлић је рекао да су за четири године успели да сниме два велика филма и три циклуса серије од 30 епизода.

„Желели смо да урадимо нешто лепо и велико, а сада сви можемо да се сложимо да је 'Монтевидео' постао синоним за нешто лепо и хумано што свима нама, нарочито у Србији, недостаје. Због тога сам поносан на све нас“, рекао је Бјелогрлић, додавши да нису имали лак задатак после успеха првог филма.

Бјелогрлић је у изјави медијима нагласио да би волео, колико год је то могуће, да се други филм посматра сам за себе, као уметничко дело.

„Након великог успеха првог филма, имао сам дилему да ли да улазимо у авантуру са другим. Заиста ме је бринуло да ли је могуће направити нешто што неће бити прости наставак првог филма, већ аутохтон филм који функционише аутономно, и то ми је однело највише енергије и труда. Нисам се водио тиме да ли ћу надмашити први филм и мислим да је квалитет у томе што су то слични, а опет потпуно различити“, истакао је Бјелогрлић.

Додатну снагу да истраје, Бјелогрлићу је дало учешће Арманда Асантеа, чињеница да је „таква уметничка и људска величина поверовала у оно што раде“ и нагласио да му је рад и дружење са целом екипом „помогло да буде мало бољи човек“.

Фудбалска сага из 1930. године се наставља у главном граду Уругваја, где се након напорног тронедељног путовања преко Атлантског океана, прва формирана репрезентација тадашње Краљевине Југославије нашла међу учесницама Првог светског првенства.

Предвођени ентузијазмом, визијом и идејом заједништва, Тирке, Моша, Милутинац, Јакша и остали момци из тима, захваљујући таленту и истрајности, улазе на велика врата спортске сцене.

Глумац Виктор Савић приметио је да смо сви навикли да наставак буде лошији од првог филма, али да то није случај са Монтевидеом.

„Ово је покретачки филм а то нашој уметности треба, па се надам да ће нам други део донети бар онолико хуманитарних утакмица колико смо одиграли на крилима првог, јер нам је то најзначајније“, рекао је Савић.

Његов колега Милош Биковић признао је да није веровао да би Бјелогрлић могао да надмаши први филм.

„Направити овакав филм у материјалној, духовној и емотивној кризи јесте подвиг. Можете очекивати спектакл какав је редак и у Холивуду, јер они снимају по шаблону, а ми смо направили јединствен филм“, истакао је популарни глумац.

Сценарио су написали Срђан Драгојевић, Ранко Божић и Димитрије Војнов, продуцент је Дејан Петровић, директор фотографије Горан Воларевић, сценографи Горан Јоксимовић и Немања Петровић, монтажер Дејан Урошевић, костимограф Драгица Лаушевић, музику је радио „Мањифико“, песме изводи Луз Касал, а за специјалне ефекте био је задужен Небојша Рогић.

Поред Биковића и Савића, играју Петар Стругар, Елена Мартинез, Небојша Илић, Бранко Ђурић Ђура, Предраг Васић, Војин Ћетковић, Иван Зекић, Александар Радојичић, Никола Ђуричко, Срђан Тодоровић, Срђан Тимаров, Андрија Кузмановић, Ненад Хераковић, Урош Јовчић, Милан Никитовић, Раде Ћосић, Бојан Кривокапић.

Бјелогрлић је скренуо пажњу на то да је цео филм урађен у Београду и истакао техничке могућности и креативност.

Драган Бјелогрлић је рекао и да би волео у скоријој будућности још један пројекат као што је Монтевидео, додавши да тренутно не зна да ли ће се даље уопште бавити режијом.

„Моја основна професија је глума и ја ћу се тиме бавити целог живота. Овај део мог живота се завршава и надам се да ћу и после овога бити задовољан бар онолико колико сам био задовољан после првог дела“, објаснио је Бјелогрлић, поручивши публици да ће се уз филм и смејати и плакати, а из сале ће изаћи са уверењем „да стварно треба да урадимо нешто како бисмо постали бољи људи“.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво