Читај ми!

Београд, драгуљ Европе

После многих кратких документараца и репортажа, Београд је добио први дугометражни документарни филм који се вечерас премијерно приказује у Центру „Сава“. Млади редитељ, сценариста и продуцент Борис Малагурски, промовише оно најбоље што српска престоница нуди.

Београд виђен очима странаца обично значи провод-ресторане, ноћни живот, сплавове.

Суботичанина Бориса Малагурског који је дуго живео мирним животом у Канади и кога су интригирали тешки догађаји из наше скорије прошлости, Београд је освојио пре шест година.

Пожелевши да прикаже оно што истински осликава његов специфичан дух, још тада је направио сценарио за документарац Београд који занимљиво и духовито кроз историју, садашњост и људе говори о српској престоници.

„Покушавамо да откријемо шта је то другачије код Београда, зашто су људи толико гостољубиви и зашто су толико спремни да помогну странцима“, каже Малагурски.

„Београд има ту неку невероватну енергију која је инспирисала људе да после 40 рушења кроз историју, сваки пут га изграде и подмлађују поново својом енергијом и својим духом“, наводи Малагурски.

Аутор има и улогу наратора и водича на енглеском језику. Представља споменике културе, музеје, све важне делове београдског мозаика, па и скривене тајне и романтичне приче.

„Филм није намењен само странцима, намењен је и домаћој јавности која по мом мишљењу не довољно придаје значај свему оном лепом што имамо“, објашњава Малагурски.

Остварење је подржао и Новак Ђоковић. Интервјуисан је као најпознатији Београђанин.

После београдске премијере, у плану је дистрибуција филма на иностраним телевизијама.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво