Читај ми!

Најбоља серија „На путу за Монтевидео“

Жири 3. Фестивала домаћих играних серија прогласио је најбољом серију „На путу за Монтевидео“. Златна антена додељена и сценаристима серије емитоване на РТС-у. Међу награђенима Мирослав Лекић, Александар Берчек, Јелени Бајић-Јочић, Срђан Драгојевић.

Међу домаћим играним серијама приказаних на малим екранима током протекле године најбоља је била На путу за Монтевидео, одлучио је жири 3. Федиса, Фестивала домаћих играних серија.

Сценаристи серије емитоване на Радио-телевизији Србије, Ранко Божић, Драган Бјелогрлић, Димитрије Војнов и Стеван Копривица, добитници су овогодишње Златне антене за сценарио.

Награда за најбољу режију припала је Мирославу Лекићу за серију Јагодићи. Најбоље улоге остварили су Александар Берчек у серији Шешир професора Косте Вујића и Наташа Тапушковић у серији Фолк.

Добитници фестивалске награде за најбољу фотографију и најбољи костим су Веселко Крчмар и Иванка Крстовић за серију Шешир професора Косте Вујића.

Златна антена за монтажу припала је Арефу Заабију за серију Певај брате (2), а за музику у серији На путу за Монтевидео награђен је Мањифико.

У категорији најбоља мини-серија најбоља је била Парада, док је редитељки серије Лед Јелени Бајић-Јочић припала Златна антена за режију мини-серије.

У истој категорији награђен је и најбољи сценарио, а добитник је Срђан Драгојевић за серију Парада.

Повеље Федиса за запажене улоге остварене у ТВ серијама добили су Радослав Миленковић и Славица Вучетић (Јагодићи), Анита Лазић и Миљан Прљета (Звездара), Маја Шаренац и Андрија Милошевић (Певај брате).

Награђени су и Ива Штрљић и Марко Живић за улоге у серији Фолк, Александар Радојићић и Наташа Војновић (На путу за Монтевидео), Љубомир Булајић и Весна Чипчић (Шешир професора Косте Вујића), Нела Михаиловић и Драган Јовановић (Друг Црни у НОБ-у), Марко Николић (Будва, на пјену од мора), Јана Милић (Ларин избор) и Предраг Ејдус за улогу у ТВ серији Луд, збуњен, нормалан.

Повељу за подстицај телевизијског и играног садржаја понели су Дама без блама и Државни посао.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво