Повратак у чудесни свет Питера Џексона

Редитељ „Господара прстенова", Питер Џексон, враћа се на светску сцену филмом „Дивне кости", снимљеном према бестелеру Алис Себолд. Главну улогу тумачи Сирша Ронан, млада ирска глумица, номинована за Оскара за улогу у филму „Покајање".

Понуда филмова у Божићној сезони у Америци биће употпуњена новим остварењем оскаровца Питера Џексона.

После три дела „Господара прстенова", Џексон се окренуо адаптацији још једног бестселера, романа „Дивне кости" Алис Себалд.

„Дивне кости" је прича о тинејџерки Сузи Семон, коју је силовао и убио њен комшија Џорџ Харви.

После смрти, Сузи је заглављена „негде између", на месту налик Рају, са којег може да посматра своју породицу како покушава да се избори са трагичним губитком.

Сузи, такође, посматра и свог убицу, који веома успешно прикрива све трагове почињеног злочина и спрема се да нападне нову жртву.

Девојчица је у искушењу да се освети злочинцу, али, истовремено, покушава да помогне најближима да се опораве од породичне трагедије и врате се нормалном животу.

Питер Џексон је лично откупио права на екранизацију књиге и, пошто је са својим сарадницама написао сценарио, продао га је „Дрим ворксу". У коначној расподели, дистрибутер филма биће комапнија „Парамаунт".

Главну улогу, Сузи Семон, тумачи млада Иркиња Сирша Ронан, која је одушевила и критичаре и публику улогом у филму „Покајање", а која јој је донела номинације за Оскара и „Златни глобус".

Њеног оца глуми Марк Волберг, убицу Стенли Тучи, а улоге Сузине мајке и баке поверене су оскаровкама Рејчел Вајс и Сузан Сарандон.

Судећи према недавно објављеном трејлеру, нови филм Питера Џексона, бар визуелно, подсећа на његово култно остварење из 1994. године „Небеска створења". Управо тај филм је свету представио једну од најбољих глумица данашњице, Британку Кејт Винслет.

"Многи људи ће помислити да је 'Дивне кости' дубока и веома мрачна драма, али заиста није. Прича је пуна хумора, ведрих и веселих тонова...Онда, деси се нешто страшно и сви морају да науче како да се изборе са тим. Сузи мора да схвати да више не може да буде са својом породицом, а они морају да науче како да живе без ње... Ипак, мислим да је филм све у свему ведар. Смејаћете се, плакаћете, биће вам забавно", каже Сирша Ронан.

Премијера филма заказана је за 11. децембар.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво