"Лобо" у режији Гаја Ричија

После приче о Шерлоку Холмсу, Гај Ричи режираће филм по стрипу „Лобо", причу о антихероју, интергалактичком ловцу на главе.

Британски режисер Гај Ричи снимиће акциони филм "Лобо", који ће бити адаптација стрипа о ванземаљском плаћенику и ловцу на главе.

„Лобо" је један од релативно „новијих" стрипова издавачке куће Ди Си Комикс (DC Comics) - излази од осамдесетих година прошлог века, а током деведесетих Лобо је био један од најпопуларнијих ликова у свету стрипа.

Лобо је, заправо, антихерој, креиран као пародија стрип хероја, који се не устручавају од прекомерне примене насиља, као што су Вулверин или Панишер. Приче о њему су проткане нихилизмом, мрачним хумором и обиљем насиља.

Дон Пејн написао је сценарио за филм, који ће снимати студио Ворнер брос.

Првобитно је било планирано да филм режира Даг Лајман, познат по акционим блокбастерима „Господин и госпођа Смит", „Борнов идентитет" и „Скакач".

Међутим, продуцент филма Џоел Силвер, који већ десет година планира да Лобоа пренесе на велики екран, са Ричијем је сарађивао на филмовима „Рокен рола" и „Шерлок Холмс", па је желео да поново удружи снаге са британским редитељем.

Није прецизирано када ће почети снимање филма, нити за када је планирана премијера.

број коментара 0 Пошаљи коментар