Читај ми!

Тријумф „Кругова“ на фестивалу у Јеревану

Златну кајсију, награду за најбоље остварење на Филмском фестивалу у Јеревану, жири је доделио „Круговима“, филму српског редитеља Срдана Голубовића.

Остварење Кругови редитеља Срдана Голубовића освојио је Златну кајсију за најбољи филм на 10. Филмском фестивалу у Јеревану (Јеменија), који је одржан од 7. до 14. јула, наводи се у саопштењу дистрибутера „Так“.

Филм инспирисан судбином младог војника Срђана Алексића који је 1993. године животом платио за свој морални подвиг, већ је награђен на фестивалима у Берлину, Висбадену, Барију, Софији и на домаћој смотри „Софест“.

Голубовићево остварење је савремена прича о једном херојском делу и његовим позитивним последицама.

Три паралелне приче одвијају се у Београду, Немачкој и Требињу данас, пратећи ликове који су, као сведоци догађаја из прошлости, мотивисани да доносе одлуке које ће им променити животе.

Сценарио су написали Срђан Кољевић и Мелина Пота Кољевић, а у филму играју Небојша Глоговац, Христина Поповић, Александар Берчек, Леон Лучев, Никола Ракочевић, Борис Исаковић, Вук Костић.

Домаћу премијеру Кругови су имали у оквиру овогодишњег Феста.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво