"Три мускетара" у 3D

Најављено снимање нове верзије чувеног романа Александра Диме, "Три мускетара". Филм режира Пол Андерсон, уз коришћење 3D технологије.

Пол Андерсон, режисер познат по филмовима "Притајено зло" и "Туђин против предатора", снимаће најновију верзију класика "Три мускетара", уз коришћење 3-D технологије.

Роман Александра Диме из 1844. године говори о Дартањану, младићу који напушта дом да би се прикључио мускетарима, елитној војној јединици, која брине о безбедности француске краљевске породице, а чије је мото "сви за једног, један за све".

Током пута, спријатељио са тројицом мускетара - Атосом, Портосом и Арамисом -који су истовремено најбољи и најпроблематичнији чланови те елитне јединице.

Андерсон је сценарио за овај филм написао заједно са Ендрјуом Дејвисом, који је радио на филмовима као што су "Дневник Бриџит Џоунс", "Кројач из Панаме", као и на телевизијској адаптацији романа "Гордост и предрасуде."

Њих двојица се познају још из времена када су заједно били на енглеском Универзитету Ворик, где је Андерсон био студент, а Дејвис асистент.

Знајући да ће овом филму бити потребани јаки ликови и љубавна прича да би се употпунила акција, Андерсон је ангажовао свог бившег тутора.

"Осавремењена" верзија

Иако се прича одиграва у истом периоду као и оригинално дело, идеја аутора је била да је осавремене.

"У нашем филму нагласак није на корсетима и шеширима са перима, већ на акцији, романтици и авантури", објаснио је Андерсон.

Планирано је да се филм снима следеће године у Француској и Немачкој, а премијера је заказана за 2011. годину.

Продуценти ће, уз Андерсона, бити Џереми Болт ("Impact Pictures") и Роберт Кулцер, чија ће компанија "Константин филмс" бити главни финансијер.

Са њима је Андерсон већ сарађивао када је снимао серијал "Притајено зло".

"Мускетари" су се показали као моћна прича, погодна за приказивање на великом платну, а прва верзија је снимљена 1903. године.

Неке од познатијих екранизација су она из 1948. године, у којој су глумили Џин Кели, Лана Тарнер и Винсент Прајс, као и верзија Ричарда Лестера из 1973. године у којој, између осталих, глуме и Ричард Чембрлен, Ракел Велч и Феј Данавеј.

Последњи пут, "Три мускетара" су екранизована 1993. године у Дизнијевој продукцији, а главне улоге су тумачили Чарли Шин, Кифер Сатерленд, Оливер Плат и Крис О'Донел.

Песма из тог филма, "Све за љубав", коју изводе Брајан Адамс, Стинг и Род Стјуарт је својевремено била најпродаванији сингл у САД.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво