Јесење премијере у домаћим биоскопима

Анимирани филм "До неба" и акциони "Џи Ај Џо: Успон кобре" у домаће бисокопе стижу у септембру, а у октобру "Ђавоља варош" и "Сурогати" са Брусом Вилисом.

Српска премијера новог светског хита холивудског студија за анимацију "Пиксар" "До неба" ("Up"), биће одржана 13. септембра у београдском Центру "Сава", саопштила је диструбутерска кућа „Тарамаунт".

Дирљиву причу о пустоловини старца Карла и десетогодишњег извиђача Кевина, који у кући подигнутој помоћу стотина балона долазе у у прашуму Јужне Америке, "Тарамаунт" описује као "урнебесно путовање у изгубљени свет са најуврнутијим дуом на свету". Филм на редовне бископске репертоаре стиже 17. септембра.

За светски хит, акциони "Џи Ај Џо: Успон кобре" (G.I. Јое: Rise of Cobra) о борби елитних војних јединица против поквареног трговца оружјем, "Тарамаунт" планира премијеру 23. септембра у београдском биоскоп "Колосеј" и узлазак у редовну дистрибуцију од 24. септембра.

Остварење режисера Стивена Сомерса своје ликове заснива на "Џи Ај Џо" стрипу и играчкама за децу компаније "Хасбро".

Филм са Ченингом Тејтумом, Денисом Квејдом, Кристофером Еклстоном, Сијеном Милер и другима, добио је углавном лоше критике у САД уз оцене да је "пластичан као и играчке које су га инспирисале". Лоше критике, међутим, нису утицале на зараду на благајнама - филм је до сада само у САД инкасирао више од 130 милиона долара.

Првенац режисера Владимира Паскаљевића црна комедија о савременом Београду "Ђавоља варош", са Лазаром Ристовским, Маријом Зељковић, Мином Чолић, Јаном Милић, Славком Штимцем и другима, имаће биоскопску премијеру 9. октобра у Сава центру.

"Судбине неколико различитих ликова спајају се на дан када познати српски тенисери играју на важном такмичењу: сиромашне девојчице која покушава да приушти себи часове тениса по сваку цену, бизнисмена који не може да избегне корупцију, таксисте који окривљује цео свет за своју личну несрећу...", наводи "Тарамаунт".

"Ђавоља варош" је претходно приказана на фестивалима на Палићу, у Нишу и Врањчкој Бањи.

Нови акциони трилер са Брусом Вилисом у главној улози "Сурогати" (Surrogates), заснован на истоименом стрипу, стиже у режији Џонатана Мостова (Johnatan Mostow) у српске биоскопе 29. октобра, после светске премијере 25. септембра.

"Људи живе своје животе из удобности дома преко роботских сурогата физички савршених механичких реплика њих самих. То је идеални свет где злочин, бол, страх и последице не постоје. Када прво убиство после више година уздрма ову утопију, ФБИ агент Грир (Вилис) открива огромну заверу иза феномена сурогата", наводи се у саопштењу "Тарамаунта".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво