Наставак филма "Ни на небу ни на земљи"

Деценију и по пошто је снимљен филм "Ни на небу ни на земљи", сценариста Душан Јелић намерава да сними наставак. Јелић и у улози режисера, уместо Мише Радивојевића.

Сценариста филма "Ни на небу ни на земљи" Душан Јелић припрема се да после скоро 15 година сними наставак, преузевши улогу режисера уместо Мише Радивојевића.

Јелић је агенцији Бета рекао да је завршио сценарио за наставак "Ни на небу ни на земљи", који би требало да као режисер и продуцент почне да снима ове јесени, док би филм премијерно био приказан на јесен 2010. године.

Према његовим речима, постоји могућност да почетак снимања буде одложен за пролеће следеће године у "зависности од појаве грипа или финансијске ситуације" ове јесени.

Према сценарију који су написали Јелић и његов сарадник Иван Панић, Радивојевић је 1994. године режирао "Ни на небу ни на земљи", причу о архитекти Николи (Светозар Цветковић) у ратовима и санкцијама окруженом Београду, којем ни веза са згодном девојком (Бојана Маљевић) не помаже да се ишчупа из емотивног безнађа.

Наставак приче о Николи 

"Други део биће наставак приче о Николи. Филм ће бити много бржи и занимљивији, са пуно акције, музике и секса. Никола поново упознаје љубав која му неће бити узвраћена и поново долази у сукоб са људима са друге стане закона. Биће то акциона драма, језива прича, ужасно мучна, са катарзом", рекао је Јелић.

Радивојевић неће режирати наставак "Ни на небу ни на земљи" јер, како Јелић објашњава, "њега није занимало да ради други део".

Упитан зашто му је било потребно 15 година да се одлучи да ради наставак "Ни на небу ни на земљи", Јелић је рекао: "Прича је мене мучила већ дуго година, али требало је времена да се 'скоцка'. Филм је у мени сазревао. Да је било раније било би пребрзо".

Јелић каже да се нада да ће улогу Николе опет играти Цветковић, а да ће у екипи бити и Драган Николић, Александар Берчек, Бане Видаковић, Борис Миливојевић и Ана Сакић, док би главна женска улога требало да припадне некој 20-годишњакињи која ће бити одређена на кастингу.

Први филм "Ни на небу ни на земљи" остао је упамћен и по музици Момчила Бајагића-Бајаге, чије је песма "Моји другови" постала евергрин. Јелић каже да је разговарао са Бајагом и да је музичар вољан да ради музику и за наставак.

Јелићу ће зе месец дана изаћи и роман "Љубавница, курва, осветница" "крими драма набијена сексом" за издавачку кућу "Прометеј" из Земуна.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара