Читај ми!

„Кругови“ и „Јадници“ другог дана Феста

Домаће остварење „Кругови“ и мјузикл са осам номинација за Оскара, Хуперови „Јадници“ стижу другог дана 41. београдске ревије филмова. На програмима Феста данас још 16 наслова.

Централно место другог дана Феста добило је домаће остварење Кругови. Српска премијера филма редитеља Срдана Голубовића биће одржана вечерас у Центру „Сава" у овиру програма Фест представља.

Светска премијера остварења била је прошлог месеца на фестивалу „Санденс", на којем су Кругови добили специјалну награду жирија, као и позитивне реакције америчке публике, а европска пре десетак дана на фестивалу у Берлину, у програму Форум, где је овом филму припала награда екуменског жирија.

У оквиру Главног програма у 22 часа у Центру „Сава" пројекцију ће имати мјузикл Јадници, са Ен Хатавеј, Хјуо Џекменом и Раселом Кроуом у главним улогама. Остварење Тома Хупера номиновано је за осам награда Америчке филмске академије. 

Oвогодишње издање популарне београдске ревије филмова отворио је синоћ у Центру „Сава" Американац Мајкл Медсен.

Бројна публика поздравила је бурним аплаузом славног глумца, кога ће видети и на великом платну вечерас у Дому омладине Београда, у филму Поред пута (Along the Roadside) редитеља Зорана и продуцента Владимира Лисинца, браће из Крушевца који каријеру граде у Америци.

Након кратког инсерта из тог филма, са Медсеном у крупном плану, на бини се појавио и глумац, у црвено-црном комплету у каубојском стилу и уз осмех захвалио „Ер Франсу" и хотелу "Метропол" што су му пронашли пртљаг, загубљен приликом доласка у Београд.

„Хвала организаторима фестивала што су ме позвали у ваш предивни град. Хвала Зорану и Влади што су ме позвали да будем део њиховог сјајног филма. Желим вам свима срећу и мир и званично проглашавам овај фестивал широко отвореним", рекао је Медсен.

Овогодишњи Фест одржаће се без Тање Петровић и Динка Туцаковића, дугогодишњих сарадника фестивала.

Новинарка, уредница, некадашњи градски секретар за културу Тања Петровић преминула је у четвртак, а недавно и редитељ и некадашњи председник Савета Феста Динко Туцаковић.

Овај Фест посвећујемо њима, поручили су организатори. Уместо тишином публика их је испратила великим аплаузом.

Главни програм почео је пројекцијом добитника Златне палме у Кану, филма Љубав Михаела Ханекеа.

До 3. марта у више дворана и у различитим програмским циклусима биће приказано 75 филмова из целог света.

За затварање је најављена премијера филма редитеља и сценаристе Горана Марковића Фалсификатор.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво