Хорори застрашили "Проклетнике"

Два хорора у врху нове топ-листе најгледанијих филмова у САД. "Последња екскурзија 4" на првом месту, тик испред Тарантинових "Проклетника". Трећи на листи нови наставак "Ноћи вештица".

Нови хорор "Последња екскурзија 4" ("The Final Destination") је најгледанији филм у Северној Америци прошлог викенда, показују процене филмских студија. Током прва три дана приказивања, "Последња екскурзија 4" зарадио је 28,3 милиона долара.

Овог викенда је премијеру имао и филм "Ноћ вештица 2".

Најновији наставак серијала о маскираном убици Мајку Мајерсу пробио се на треће место, зарадивши 17,4 милиона долара.

Између ова два остварења, на другом месту су Тарантинови "Проклетници", који су прошлог викенда били првопласирани, са приходом од преко 37 милиона долара.

Ова, насиљем испуњена прича из Другог светског рата је за три дана зарадила 10,7 милиона долара.

Четврто место заузео је научно фантастични филм "Дистрикт 9" што наоводи на закључак, како је приметио један амерички филмски критичар, да протеклог викенда биоскопи нису били место за „гадљиве или интелектуално радознале гледаоце".

"Последња екскурзија 4" говори о младићу који је у стању да види будућност, тако да може прецизно да прорекне брутални начин на који ће следећи од његових пријатеља погинути.

Ово је четврти наставак серијала, створеног 2000. године, а овогодишњи део је остварио најбољу почетну зараду.

Најбољи претходни резултат од 19 милиона је имао прошли наставак филма, који је снимљен пре шест година.

"Ноћ вештица 2" је наставак чувеног хорор серијала о маскираном убици, који је први пут приказан 1978. године, а режисер је био Џон Карпентер.

У 2007. години се појавио први наставак нове верзије, за чији је сценарио и режију (као и за најновији наставак) био заслужан Роб Зомби, познати рок музичар и оснивач групе Вајт Зомби.

Како су филмови "Последња екскурзија 4" и "Ноћ вештица 2" усмерени ка истом делу публике, познаваоци филмске индустрије су предвиђали да ће један другом "одвлачити" гледаоце.

Због тога је прогнозирано да они не могу да донесу зараду изнад 20 милиона долара.

Најгледанији филм овог викенда је снимљен у 3-д технологији, тако да су цене улазница биле скупље у оним биоскопским салама које поседују неоходну опрему за приказивање таквих филмова.

То је омогућило већи приход, иако таква технологија постоји у само половини од 3121 биоскопске сале, у којима је филм приказиван.

Боб Вајнстин, ко-председник продуцентске куће Вајнстин, због тога је најавио да ће следећи наставак "Ноћи већтица" такође бити снимљен у 3-д технологији.

Његова компанија је продуцирала и "Проклетнике" Квентина Тарантина, док је "Последња екскурзија 4" снимљен за "Ворнер брос", а "Дистрикт 9" за "Трај стар".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи