Читај ми!

Кустендорф: Вечерас додела награда

Доделом награда Златно, Сребрно и Бронзано јаје, вечерас се у Дрвенграду завршава шести Међународни филмски и музички фестивал „Кустендорф“, на којем је највеће интересовање изазвао долазак познатих глумица Монике Белучи и Одри Тату.

Шести међународни филмски и музички фестивал „Кустендорф", посвећен будућим филмским ствараоцима и великанима савременог ауторског филма, завршава се вечерас доделом награда најбољим остварењима приказаним у такмичарском програму.

За награде Златно, Сребрно и Бронзано јаје такмичи се 28 филмова младих аутора и студената из 18 држава: Велике Британије, Данске, Израела, Кореје, Кубе, Мексика, Немачке, Перуа, Пољске, Португала, Сингапура, Србије, САД, Филипина, Француске, Холандије, Црне Горе и Швајцарске.

Међународни жири чине израелска списатељица и глумица Алона Кимхи (председница), амерички филмски продуцент, директор продукције и асистент режије Мајкл Хаусман и српски теоретичар медија и филмски и ТВ режисер професор доктор Олег Јекнић.

Награду за најбољу камеру „Вилко Филач" доделиће жири у саставу: добитник награде Оскар, познати чешки камерман Мартин Шец и прослављени српски монтажер и дизајнер звука Светолик Мића Зајц, док је трећи члан, пољски директор фотографије и режисер Јануш Камински био спречен да дође.

Овогодишњи „Кустендорф" од 16. јануара окупио је нека од највећих имена светске кинематографије, као што су редитељи Џанг Јимоу (Кина), Бен Зејтлин (САД), Алексеј Балабанов (Русија), Матео Гароне (Италија), Елија Сулејман (Палестина), турска редитељка Јешим Устаоглу.

Највеће интересовање изазвао је долазак познатих глумица Монике Белучи и Одри Тату.

Награда за будуће филмове уручена је признатом кинеском редитељу Џангу и глумици Белучи.

У оквиру музичког програма наступили су Немања Радуловић са саставом "The Devil's Trills", „Дебу сур ле жанк" (Француска), Дејан Петровић и „Биг бенд" (Србија), трио „Балканске жице" (Србија), „Радио застава" (Италија), „Че Судака" (Шпанија).

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво