Читај ми!

Кустендорф: Стигао и Бен Зејтлин

Ни лоше временске прилике и одлагање лета из Хјустона нису натерале младог америчког редитеља Бена Зејтлина да одустане од доласка на „Кустендорф“. „Дуго желим да дођем, ово је сан“, рекао је по слетању на Мећавник.

Амерички редитељ Бен Зејтлин, чији је филм Звери јужних дивљина уврштен у програм „Савремене теденције" шестог „Кустендорфа", стигао је данас у Дрвенград.

Зејтлин је требало још јуче да допутује, али је његов лет из САД одложен, а данас је каснио неколико сати због временских неприлика. Ипак је у касним поподневним часовима слетео хеликоптером у Дрвенград, непосредно пре почетка пројекције његовог филма.

Дочекали су га оснивач фестивала Емир Кустурица и многобројни новинари.

Након што се послужио хлебом, сољу и ракијом, Зејтлин је новинарима рекао да је долазак на Мећавник била права авантура. „Пошао сам из Њу Орлеанса, слетео у Хјустон и данас наставио пут овамо", испричао је Зетлин.

„Дуго желим да дођем на 'Кустендорф', ово је сан", истакао је млади редитељ, додавши да очекује да ће на фестивалу бити „лудо као што је била и вожња хеликоптером".

Зејтлин је рекао да је имао прилику да сарађује са српским аниматорима од којих је много научио и додао да су људи из Србије гостопримљиви, забавни, увек са осмехом.

Зејтлин је за Звери јужних дивљина добио награду "Camera D'Or" за најбољи дебитантски филм на Канском филмском фестивалу, Велику награду жирија на филмском фестивалу „Санденс".

Номинован је за награду Оскар, а у свету се увелико о њему говори као новом великом аутору светске кинематографије.

Наредних дана очекује се долазак и редитеља Алексеја Балабанова (Русија), Матеа Гаронеа (Италија), Елије Сулејмана (Палестина), Петера Готара (Мадјарска), турске редитељке Јешим Устаоглу, као и познатих глумица Монике Белучи (Италија) и Одри Тоту (Француска).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи