Мистериозни "Почетак"

Британац Кристофер Нолан, редитељ последња два филма из серијала о Бетмену, снимио је филм "Почетак" ("Inception"), у којем главну улогу тумачи Ленардо ди Каприо. Међутим, детаљи филма нису познати. Продуценти филма, студио Ворнер брадерс, нови Ноланов филм описују само као "модерну научно-фантастичну причу, смештену унутар структуре људског ума"!?

Шта да радите пошто сте снимили филм који је други на листи остварења која су зарадила највише новца у историји кинематографије ("Мрачни витез")? Снимите филм са глумцем који је тумачио главну улогу у остварењу са првог места на тој листи ("Титаник")!

Британски режисер Кристофер Нолан одлучио је да се, после великог успеха "Мрачног витеза", удаљи од приче о Бетмену и, како је сам рекао, сними нешто потпуно другачије.

Судећи према првом трејлеру за филм "Почетак" ("Inception"), који се ових дана појавио на Интернету, заиста је реч о нечему потпуно другачијем.

Главну улогу у филму тумачи Леонардо ди Каприо, а у биоскопима ће се појавити тек наредног лета.

Иако је било "природно" да се Нолан посвети раду на трећој по реду причи о Бетмену, мало ко је био изненађен што је Британац отишао на потпуно другу страну.

Подсетимо, после свог првог филма о човеку-шишмишу, "Бетмен: Почетак", снимио је "Престиж", причу о двојици мађионичара, који су свој ривалитет довели до екстрема.

У том филму једну од главних улога тумачио је "дежурни" Бетмен, Кристијан Бејл, уз Хјуа Џекмана и Дејвида Боувија у улози Николе Тесле.

"Почетак" је специфичан и по томе што је Нолан сам написао сценарио. До сада је снимао филмове по туђим текстовима, осим свој редитељски првенац "Following".

Ово је први пут да Нолан сарађује са Леонардом ди Капријом, као и са оскаровком Марион Котијар, Елен Пејџ ("Џуно") и Џозефем Гордоном-Левитом, нашим гледаоцима познатом по улози у серији "Трећи камен од Сунца". Део екипе су и глумци са којима је британски редитељ раније радио - Килијан Марфи, Кен Ватанабе и Мајкл Кејн.

Дакле, позната је готово комплетна глумачка екипа. Оно што није познато је - о чему се заправо ради у филму?

У "Ворнер брадерсу", студију који стоји иза овог остварења, прилично су мистериозни и нови Ноланов филм описују само као "модерну научно-фантастичну причу, смештену унутар структуре људског ума"!?

Мистерију употпуњује слоган који прати рекламни трејлер - "Ваш ум је место злочина".

Још једна велика непознаница је и да ли ће се Нолан уопште враћати серијалу о Бетмену.

Прошлог месеца на Комик Кону у Сан Дијегу, највећем светском скупу љубитеља стрипа, научне фантастике и хорора, глумац Гери Олдман је изјавио да ће снимање новог филма о Бетмену почети наредне године. Ипак, у интервјуима који су уследили је донекле устукнуо, рекавши да ништа још није дефинитивно.

Кристијана Бејла уговор обавезује да се опет појави у улози Бруса Вејна, а он је више пута изјавио да му је тешко да замисли да ради било с ким осим са Кристофером Ноланом.

Британац се још није огласио по овом питању и то не би требало очекивати пре него што "Почетак" буде потпуно завршен, да причама о Бетмену не би одвлачио пажњу од пројекта којем је тренутно посвећен.

Наиме, Нолан је потврдио да ће радити на "Мрачном витезу" свега неколико месеци пре него што се "Престиж" појавио у биоскопима.

Светска премијера филма "Почетак" заказана је за 16. јул 2010. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се