Читај ми!

Звезде слећу у Дрвенград!

Моника Белучи, Брајан Фери, Ник Мејсон и Дејвид Гилмор само су нека од познатих имена која су потврдила долазак на филмски фестивал „Кустендорф“, открио је ексклузивно за РТС редитељ Емир Кустурица.

Познати југословенски и српски редитељ Емир Кустурица, екслузивно за РТС, изјавио је да су долазак на „Кустендорф" потврдили Моника Белучи, Брајан Фери, двојица чланова групе „Пинк флојд" – Ник Мејсон и Дејвид Гилмор, али и шефица Британског филмског института, госпођа Невил.

Фестивал отвара филм Цвеће рата, кинеског аутора Занга Имуа, који ће, такође, присуствовати фестивалу.

Објашњавајући како са лакоћом доводи позната имена из света филма попут Џонија Депа и Џима Џармуша на Мокру гору, редитељ је рекао да „'Кустендорф' има добар ехо у свету", као и да људе занима шта то он ново ради, односно социјални и еколошки пројекат на којем је последњих 10 година ангажован – а то је стварање узорка Србије који је нетипичан.

На питање које то импресије познати глумци и редитељи носе када оду са Мокре горе, Кустурица је одговорио да им у сећању остаје оно најбоље, а то је та оригиналност коју „Кустендорф" има.

„Њих мање занима да долазе у метрополе, јер метрополе имају веће и лепше на другој страни. Све што је оригинално, све што вреди код нас за њих је веома привлачно", закључио је Кустурица.

Број коментара 22

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво