Читај ми!

Почиње Фестивал ТВ серија

Серије „Војна академија“, „Тајна нечисте крви“, „Жене са Дедиња“, „Монтевидео, Бог те видео“, „Певај брате“, „Плави воз“, „Заувек млад“ и „Будва на пјену од мора“ бориће се данас и сутра за Златну антену на Фестивалу ТВ серија.

Други Фестивал домаћих телевизијских играних серија (Федис) почиње данас у биоскопу „Палас Шумадија", а отвориће га популарни глумац и редитељ Љубиша Самарџић.

На фестивалу учествује осам домаћих серија. У пратећем програму или као лауреати појавиће се више од 40 познатих домаћих глумаца, редитеља, сценариста и других телевизијских посленика, најавио је покретач ове манифестације Ненад Миленковић.

У конкуренцији су серије Војна академијаТајна нечисте крви, Жене са Дедиња, Монтевидео, Бог те видео, Певај брате, Плави воз, Заувек млад и Будва на пјену од мора.

Лауреатима из серија учесница биће додељено 16 Повеља за запажену улогу, десет Златних антена по мишљењу стручног жирија и гласова публике, као и две специјалне награде.

У пратећем програму биће приказани сегменти из прве домаће ТВ серије Сервисна станица (из 1959. године), о којој ће говорити једна од учесница, глумица Бранка Веселиновић. Њој ће бити додељена специјална награда Златна антена.

„Веома сам се изненадила када су ме из организације фестивала позвали да учествујем у програму, а још више што ћу добити неку награду. С радошћу сам се одазвала рекавши да ћу сигурно доћи ако будем жива до тада", нашалила се у свом стилу глумица која је недавно напунила 94 године.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво