Читај ми!

Берчеку Гран-при у Нишу

Добитник највишег признања 47. Филмских сусрета у Нишу, Гран-при „Наиса“ глумац Александар Берчек. Признање „Цар Константин“ отишло у руке Уликса Фехмиуа, а „Царица Теодора“ уручена Христини Поповић. Међу награђенима Драган Бјелогрлић, Анита Манчић, Бранимир Брстина.

Доделом награда најбољим глумцима у Нишу је завршен 47. Фестивал глумачких остварења домаћег играног филма.

Глумац Александар Берчек добитник је награде Гран-при „Наиса", највишег признања смотре, за шармантно, топло, шеретски одиграну улогу професора Косте Вујића.

На Летњој позорници нишке Тврђаве награда „Цар Константин" додељена је глумцу Уликсу Фехмиуу за тумачење Мићуна у филму Устаничка улица, а „Царица Теодора", за најбољу женску улогу, отишла је у руке глумице Христине Поповић за ролу у остварењу Парада.

Према одлуци жирија, којем је председавала глумица Злата Нуманагић, Повељу за изузетну мушку улогу заслужио је Драган Бјелогрлић играјући у филму Доктор Реј и ђаволи.

Исто признање међу глумицама додељено је Анити Манчић за улоге у остварењима Смрт човека на Балкану и Практичан водич кроз Београд са певањем и плакањем.

Награду за најбољу мушку епизоду добио је Бранимир Брстина (Шешир професора Косте Вујића), за женску епизодну улогу Наташа Нинковић (Смрт човека на Балкану), а најбољи дебитант је Маријана Пејатовић (Зверињак).

Специјално признање за најбољег страног глумца у домаћем филму припало је Николи Ристановском, а три повеље за стране глумце добили су и Горан Навојац, Емир Хаџихафизбеговић и Тони Михајловски.

Гласовима публике Никола Којо проглашен је за најбољег глумца 47. издања Фестивала.

Жири који је ове године радио у саставу Злата Нуманагић, Небојша Миловановић и Милена Павловић, одлучио је да не саопшти добитнике награда током дана, како је то било ранијих година, већ је своју одлуку држао у тајности до званичног затварања.

Током шест фестивалских дана, од 25. до 30. августа, приказано је 13 филмова у званичној конкуренцији и један гостујући филм.

Српску премијеру на Сусретима у Нишу имало је остварење Ас пик лоша судбина.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи