Читај ми!

Поново ради „Српски Холивуд“

Село Мутањ, на Руднику, и ове године ће угостити Ревију независних оф-филмова Србије, у отвореном простору „Српског Холивуда“.

Друга Ревија независних оф-филмова Србије у „Српском Холивуду" почиње сутра на планини Рудник, најавила је данас продуцентска кућа „Фикс фокус" из Београда.

Програм се одржава у занимљивом природном амбијенту у селу Мутњу. До 29. јула биће приказано седам нових филмова у конкуренцији за награду „Шумски патуљак" и три ван конкуренције.

Прва ревија одржана је средином августа прошле године, са 11 дугометражних и средњометражних играних филмова насталих у такозваним кућним радионицама.

„Српски Холивуд", амбијент у отвореном простору посвећен филмској уметности, дело је младог ентузијасте Ивана Јаковљевића, званог Иво-Цар. Налази се у селу Мутњу, километар и по изнад Ибарске магистрале.

Слова натписа "holywood" виде се са магистрале и дању и ноћу, са успона ка Рудничком брегу, на 105. километру од Београда.

Ту ће сутра, пред званично отварање програма и најављени телефонски контакт са америчким Холивудом, бити приказана једносатна документарна репортажа под називом Прва ревија независног оф-филма Србије – 2011, аутора Мирослава Николића и Бате Петровића.

Следе филмови у конкуренцији Хипноза (30 минута) Косте Маринковића из Горњег Милановца и Путевима Тибор Секеља (92') Стипана Милодановића из Суботице.

У суботу увече у званичној селекцији учествују три филма – епизода Шифра (43'), из серијала Потписани Марка Ковача из Београда, То морам (50') Бранка Радаковића из Бача и Филозоф из нашег сокака (30') проф. Драгана Крстића и Владимира Караџића из Суботице.

Ван конкуренције биће приказан филм који је сниман на Руднику 1999. године – Нови Орион и Царица Нирдала аутора Небојше Пјевића.

За недељу су најављени епизода Воз (53') из Ковачевог серијала Потписани и Обрт (80') Срђана Стојановића из Београда у конкуренцији.

На крају ће ван конкуренције бити приказан Српски филмски мјузикл (60'), аутора Бате Петровића.

Ревију финансијски и материјално помажу Министарство за културу Републике Србије и СО Горњи Милановац, а техничку подршку даје београдско продуцентско предузеће „Фикс фокус".

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи