„Устаничка улица“ и „Бели лавови“ у Кану

Филмови „Устаничка улица“ Мирослава Терзића и „Бели лавови“ Лазара Ристовског, српски су представници на Канском фестивалу. Два српска остварења биће представљена на маркету у оквиру Регионалног павиљона.

На предстојећем Филмском фестивалу у Кану српска кинематографија није заступљена у главном програму, али ће бити представљена на маркету - "Marché du Film Cannes Film Festival", у оквиру Регионалног павиљона.

Два српска филма новије продукције - Устаничка улица (Redemption street) Мирослава Терзића и Бели лавови (White lions) Лазара Ристовског, биће приказана на маркету престижног европског фестивала.

Осам земаља по трећи пут ће заједнички наступити на најважнијем филмском маркету на свету - Босна и Херцеговина, Црна Гора, Бугарска, Хрватска, Кипар, Македонија, Словенија и Србија.

Сарадња која је на Канском фестивалу почела 2010. године, наставља се овог пролећа на задовољство партнера, организатора, учесника и гостију, најавио је Филмски центар Србије (ФЦС).

Регионални павиљон је заједнички простор на којем могу да се окупе филмски ствараоци из земаља-партнера, да се сретну са колегама, организују састанке и нађу начине за реализацију својих пројеката.

ФЦС ће, под покровитељством Министарства културе, информисања и информационог друштва Србије, представљати нашу земљу и кинематографију.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво