Читај ми!

Серија „Монтевидео“ од 13. фебруара на РТС-у

Радио-телевизија Србије 13. фебруара почиње са емитовањем серије „Монтевидео, Бог те видео“, у режији Драгана Бјелогрлића. Гледаоци ће епизоде моћи да прате сваког понедељка.

Серија Монтевидео, Бог те видео, у режији Драгана Бјелогрлића почеће 13. фебруара да се емитује на Првом програму Радио-телевизије Србије, а гледаоци ће моћи да је прате сваког понедељка од 20.05 часова, најавила је продуцентска кућа "Intermedia Network".

Телевизијска серија од 24 епизоде о формирању државне репрезентације и њеном успеху на Првом светском првенству у фудбалу у Монтевидеу, имаће две сезоне. У првој сезони биће приказано девет епизода.

Серија је, у поређењу са филмом, потпуно аутономно дело, засебне нарације, тако да ће гледаоци у тој верзији приче о фудбалским јунацима из 1930. године имати прилику да виде више од пет додатних сати материјала којих нема у филму.

У серији се појављују и нови глумци као што су Тања Бошковић, Милован Филиповић у улози Милоша Црњанског, Игор Ђорђевић, као и специјални гост Мирослав Ћиро Блажевић.

Улоге Драгана Петровића Пелета, Бранке Пујић, Марка Николића, Гордане Ђурђевић, Марка Живића, Бојана Димитријевића, Михаеле Стаменковић и Ање Алач у серији су знатно проширене.

Прве епизоде упознаће гледаоце са главним јунацима и њиховим животима, као и приликама у Београду тридесетих година 20. века, фудбалским утакмицама у граду, сукобима унутар фудбалске организације и припремама за одлазак на први Мондијал.

Остале епизоде говоре о путовању у Монтевидео и многим комичним догодовштинама са ове велике авантуре, док последње епизоде сведоче о три утакмице на првенству и освајању трећег места наших репрезентативаца, као и о њиховом тријумфалном повратку у Београд.

Главне улоге у ТВ серији Монтевидео, Бог те видео, као и у филму, тумаче Милош Биковић, Петар Стругар, Данина Јефтић, Нина Јанковић, Предраг Васић, Војин Ћетковић, Небојша Илић, Никола Ђуричко, Виктор Савић.

Филм и играна серија рађени су у продукцији фирме "Intermedia Network", а сценарио, инспирисан књигом познатог спортског новинара Владимира Станковића, написао је Срђан Драгојевић уз асистенцију Ранка Божића.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво