Читај ми!

Изабел Ипер: За успех нема правила

Специјални гост петог „Кустендорфа“, чувена француска глумица Изабел Ипер, у интервјуу за РТС присећа се сарадње са редитељем Сашом Петровићем у филму „Сеобе“, и говори о глумачкој страсти коју осећа када ради са реномираним, али и мање познатим ауторима.

Муза Клода Шаброла, вишеструко награђивана глумица која је сарађивала је са великим редитељима попут Годара и Ханекеа, специјални је гост петог „Кустендорфа" током којег ће младима пренети део свог знања.

Први сусрет са Србијом Изабел Ипер имала је 1988. године када је у филму Александра Саше Петровића Сеобе тумачила лик Дафине Исакович.

„Тог периода се сећам врло јасно и снимања. Саша Петровић је био посебан редитељ, али нажалост никада нисмо видели филм и то је било фрустрирајуће. Пуним срцем смо снимали, а онда Сеобе никада нисмо видели", рекла је глумица у интервјуу за Радио-телевизију Србије.

Четрнаест пута су филмови у којима је играла били у званичној селекцији Канског фестивала, а награду за најбољу глумицу освојила је два пута. 

Добитница Цезара, Специјалног Лава (Венеција, 2005), Европске филмске награде, сарађивала је са великанима филма, али и са мање познатим редитељима.

„То није изазов, али са друге стране можда и јесте. Са ким год да радите, исто је. Можете да будете неуспешни са угледним редитељима и да имате успеха са непознатим. Када је реч о томе, не постоји правило", рекла је Изабел.

„Некада прихватам лик и пре него што прочитам причу, а некада, ипак, прво прочитам сценарио. Морате имати осећај и специфичан однос према филму, а не само онај уобичајени. Сценарио читам на један практичан и рационалан начин", додала је глумица.

Славна француска уметница Изабел Ипер играла је у више од 90 филмова и телевизијских остварења.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи