Читај ми!

„Кустендорф“: Радионице Ејбела Фераре и Изабел Ипер

После пројекција њихових филмова „4:44 Последњи дан на Земљи“ и „Госпођа Бовари“, амерички редитељ Ејбел Ферара и позната француска глумица Изабел Ипер разговараће са студентима, учесницима такмичарског програма „Кустендорфа“ који почиње вечерас.

Истакнута француска глумица Изабел Ипер и прослављени амерички редитељ Ејбел Ферара одржаће данас у Дрвенграду радионице за студенте, учеснике такмичарског програма 5. Међународног филмског и музичког фестивала „Кустендорф".

Посетиоци „Кустендорфа" имаће прилику да премијерно погледају Ферарин нови филм 4:44 Последњи дан на Земљи, а у оквиру циклуса „Савремене тенденције", након чега ће један од најважнијих америчких независних филмских аутора разговарати са студентима.

Ферарина верзија краја света дешава се у стану у Њујорку током последња 24 часа пре библијске апокалипсе. Главну улогу игра Вилијем Дефо.

Програм „Велика глумачка достигнућа" представиће филм Госпођа Бовари у режији Клода Шаброла из 1991. године у којем је главну улогу тумачила Изабел Ипер.

Филм је био номинован за Златни глобус за најбољи страни филм, као и за Оскара за костимографију, а Ипер је освојила награду за најбољу женску улогу на Московском филмском фестивалу.

О својим искуствима славна глумица разговараће након пројекције са студентима.

У вечерњим часовима почиње такмичарски програм „Кустендорфа". Првог дана биће приказано пет кратких играних филмова: Тулипан, Тексас и ми Лија Филиповског (Канада/Естонија), Муса Кристофа Нанга Олија (Француска), Само што нисмо Марка Грбе Синга (Србија), Барбакан Бартоломеја Змуде (Пољска) и Село Јане Сопкине и Јевгенија Косткина (Русија).

У поноћ ће наступити познати „Розенберг трио" из Холандије, који чине Нони, Нуче и Стокело Розенберг, познати пре свега по обрадама композиција чувеног гитаристе Ђанга Рајнхарта.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво