Читај ми!

„Монтевидео“ на РТС-у

Прича о фудбалским јунацима из 1930. године која је освојила биоскопску публику стиже на мале екране! Већ првог дана 2012. године на Првом програму РТС-а биће емитован филм „Монтевидео, Бог те видео“, а током јануара и фебруара и ТВ серија.

Након веома успешног биоскопског живота филма Монтевидео, Бог те видео са више од пола милиона гледалаца, прича о фудбалским јунацима из 1930. године долази на мале екране преко програма Јавног сервиса Србије.

ТВ серија Монтевидео, Бог те видео редитеља Драгана Бјелогрлића, рађена у продукцији фирме „Интермедија нетворк", приказиваће се у периоду јануар/фебруар 2012. године на Првом програму РТС-а.

Већ првог дана Нове године, премијерно на Првом програму РТС-а биће емитован филм Монтевидео, Бог те видео.

Романтичну фудбалску причу из 1930. године, чија је главна тема формирање државне репрезентације и њен успех на првом Светском првенству у фудбалу у Монтевидеу, гледаоци ће моћи да прате на малим екранима и у проширеној верзији од 24 епизоде у две сезоне.

Конструкције, реконструкције, кулисе

Филм и ТВ серија снимани су на стотинак локација у земљи и иностранству. За потребе снимања била су изграђена три велика сета.

Недалеко од Београда, у месту Баранда, изграђене су кулисе Чубуре из прошлог века, конструкција брода којим се путовало до Монтевидеа, а реконструисан је и дорћолски фудбалски терен у трибине стадиона БСК из 1930. године.

Током прве епизоде ТВ серије упознаћемо се са главним јунацима и њиховим животима, као и приликама у Београду тридесетих година 20. века, фудбалским утакмицама у граду, сукобима унутар фудбалске организације и припремама за одлазак на први Мундијал у главни град Уругваја, Монтевидео.

Следе комичне догодовштине са путовања у Монтевидео.

Последње епизоде сведоче о три утакмице на Првенству и освајању трећег места наших репрезентативаца, као и о њиховом тријумфалном повратку у Београд.

Главне улоге у филму и ТВ серији Монтевидео, Бог те видео тумаче: Милош Биковић, Петар Стругар, Данина Јефтић, Нина Јанковић, Предраг Васић, Војин Ћетковић, Небојша Илић, Никола Ђуричко, Виктор Савић.

Режија филма и игране серије Монтевидео, Бог те видео поверена је Драгану Бјелогрлићу.

Сценарио за филм и ТВ серију написао је Срђан Драгојевић уз асистенцију Ранка Божића на основу истоимене књиге познатог спортског новинара Владимира Станковића у којој је описао истините догађаје у вези са учешћем репрезентације Србије на првом Светском првенству.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи