Читај ми!

„Елена“ на Фестивалу ауторског филма

Породична драма Андреја Звјагинцева о борби Елене са свакодневним замкама транзиције данас на програму 17. Фестивала ауторског филма. Београдска публика моћи ће да види и Сокуровљевог „Фауста“, крими-драму „Плеј“, српско остварење „Бокс“ и Вендерсову „Пину“.

Најновије остварење Андреја Звјагинцева Елена биће приказано у Дому омладине Београда у оквиру главног програма 17. Фестивала ауторског филма у 14 и 21.30 часова.

Руски редитељ познат је по дебитантском филму Повратак са којим је победио у Венецији 2003. године. За своје ново остварење добио је награду жирија у програму „Известан поглед" ове године у Кану. На фестивалу у Београду учествује ван конкуренције.

Елена је породична драма из савремене, транзиционе Русује, по сценарију Олега Негина.

Главни лик, средовечну жену која се бори за бољи живот свог незапосленог сина, уверљиво игра Надежда Маркина.

Публика Ауторског фестивала моћи ће током дана поново да види још један руски филм - Фауста Александра Сокурова, овогодишњег победника Фестивала у Венецији.

У главном програму биће приказана и копродукција Шведске, Француске и Данске - крими-драма Плеј (Play) аутора Рубена Остлунда, као и српски филм Бокс (Box) дебитанткиње Андријане Стојковић, који је већ виђен на домаћим летњим фестивалима.

У мноштву пројекција у више биоскопских сала посебну пажњну привлачи филм славног немачког аутора Вима Вендерса Пина, о животу и раду кореографкиње Пине Бауш, који је снимљен у три-де технологији и приказује се у мултиплексу „Колосеј" сваке вечери до 5. децембра, то јест краја Ауторског фестивала.

У пратећем програму данас ће у Дому омладине бити представљена стручна књига Подељени екран Бранислава Милтојевића.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво