Ридли Скот режира новог „Блејд ранера“

Да ли је реч о преднаставку или наставку култног научнофантастичног остварења „Блејд ранер“ још није познато, али редитељ Ридли Скот је засукао рукаве и ухватио се у коштац са „истребљивачем“.

Британски синеаста Ридли Скот прихватио је да сними нову верзију филма Блејд ранер (Blade Runner), скоро 30 година после настанка култног остварења жанра научне фантастике.

Нови Блејд ранер (истребљивач) неће бити римејк оригинала, а Скот се још колеба између две опције - преднаставка и наставка - открили су холивудски продуценти.

Још није донета ни одлука ко ће заменити Харисона Форда и Ратгера Хауера, ни да ли ће се можда њих двојица наћи у глумачкој подели новог филма.

Остварење из 1982. године снимљено је по књизи Филипа К. Дика Сањају ли андроиди електричне овце и у почетку није наишло на одушевљење публике, да би временом стекло статус једног од најбољих у свом жанру.

Ридли Скот (77) три је пута номинован за Оскара, за Пад црног сокола, Гладијатора и Телму и Луиз.

Режију потписује и у насловима Осми путник, Црна киша и Ханибал, а у скорије време Робина Худа са Раселом Кроуом, а тренутно завршава филм Prometheus са Шарлиз Терон који у биоскопе стиже 2012. године.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(субота, 20. авг 2011, 00:16) - Vojvoda Momčilo [нерегистровани]

Holywood

Film "Blade Runner" nema veze sa knjigom. Jedina dodirna tačka je ime i zanimanje glavnog lika. Da ne govorimo o glupom naslovu.
Roman je remek-djelo, ali je politički nepodobno za holywood.
U novom filmu će glumiti sigurno Will Smith, pošto im se Tom Cruise marketinški kompromitirao.
Zato djeco knjigu u ruke.