„Шишању“ награда за најбољи сценарио

Прва награда Фестивала филмског сценарија у Врњачкој Бањи припала је Стевану Филиповићу и Димитрију Војнову за причу филма „Шишање“.

Сценарио филма Шишање, чији су аутори Стеван Филиповић и Димитрије Војнов, проглашен је најбољим на 35. Фестивалу филмског сценарија у Врњачкој Бањи.

Друга награда за сценарио додељена је Младену Матичевићу који је и режирао филм Заједно, а трећа је припала косценаристима филма The Box Андријани Стојковић и Славољубу Станковићу.

Награду за најбољи сценарио у програму „Млади лавови" припала је Ђурђији Радивојевић, студенткињи Факултета драмских уметности у Београду.

Одлуке о награђенима ове године донео је трочлани жири, Предраг Перишић, Михајло Вукобратовић и Михајло Пантић.

У конкуренцији је било осам филмова, насталих између два фестивала који се у Врњачкој Бањи завршава вечерас званичним уручењем награда добитницима.

број коментара 2 пошаљи коментар
(среда, 17. авг 2011, 21:11)
Zzaki [нерегистровани]

"Naivna umetnost"

Dno dna od filma. Kako male djokice zamisljaju avangardu, politicku i drustvenu "angazovanost". Invantilno i naivno. A i Vrnjacka banja-festiaval? Toliko o respektabilnosti nagrada.

(среда, 17. авг 2011, 18:58)
anonymous [нерегистровани]

uzas

Film je uzas,radnja je smesna i totalno nema veze sa izistinskim skinhead pokretima,vec ih samo predstavlja kao divljake...ne da nisu zasluzili nagradu,nego ih treba kazniti kao i reditelja "srpskog filma"...