Читај ми!

Сајам туризма: Туристи траже доживљај, активан одмор, боравак у природи

На Сајму туризма у Београду више од 350 излагача из 33 земље. Земља партнер је Кина из које нам је до пандемије долазило највише страних гостију. Онима који за одмор бирају домаће туристичке центре држава најављује још 100 хиљада ваучера.

Београд и Пекинг повезује директна авио-линија. Кинески туристи у Србију долазе због природних лепота и архитектуре. А шта саветују нама када посетимо Кину.

"Ако желите боравак у природи, онда идете на запад и југ земље, ако желите боравак у градовима, онда препоручујемо Пекинг, Шангај и Чанду, а ако вас занима традиционалан архитектура, путујете на исток", рекла је Лии Дан, Кинеска путничка групација.

Глобална инфлација поскупела је све па и туристичке аранжмане, изузев оних које су агенти платили хотелијерима још прошле јесени.

„Поскупљења на свим дестинација су између седам и 10 одсто, сходно тим поскупљењима које имамо од хотела и ми као туристичка агенција смо подигли цене наших пакет аранжмана у целости", рекао је Андреј Тодоровић, „Контики".

После Београда западна Србија је најпосећенији део земље. Домаћа престоница културе ове године је Чачак, а следеће биће Ужице.

„У туристичкој регији Западна Србија поред природних атрактивности имамо богато-културно-историјско наслеђе и стављамо ове године на сајму акценат на културни туризам", рекао је Мирослав Рађен, директор Туристичке регије Западна Србија.

У Сокобањи се граде нови хотели, јер број гостију расте.

„За првих 20 дана у фебруару чак 54 одсто, у односу на исте месеце прошле године. Сокобања је заиста заокупила пажњу туриста и судећи према првим показатељима ово ће бити рекордна сезона", рекао је Љубинко Миленковић, директор Туристичке организације Сокобања.

„Туристи траже доживљај, активан одмор, боравак у природи, културно-историјско наслеђе и то је оно што ће бити у центру промоције на овом сајму", рекла је Марија Лабовић, директорка Туристичке организације Србије.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво