Читај ми!

Луковска бања, место где Нову годину можете дочекати у базену под сјајем неба источних падина Копаоника

Богатство термоминералних вода и надморска висина од 700 метара, благодети су Луковске бање, због којих гости тамо траже место више током читаве године. Недавно је отворен и нови хотел поред кога су скоро сва места за предстојеће новогодишње празнике распродата.

Луковска бања ће у нову 2022. годину ући са новим хотелом „Бела јела“, који је недавно отворио врата гостима ове популарне туристичке дестинације. Топле воде које на 37 места извиру дуж Луковске реке, а које се користе у базенима хотела, чине да боравак зими буде посебно атрактиван.

„Вода је пре свега изванредна, лековита. Помаже да се опустите, у природи сте, ту близу Копаоника", наводи Рајко Митић, гост из Швајцарске.

„Стварно је необичан осећај. Данас је баш хладно и та температурна разлика која се ствара, ствара неку позитивну језу“, додаје гост Тихомир Милановић.

Митићи и Милановићи овамо долазе сваке године. Многи гости бању посећују више пута годишње због природних чинилаца који јој дају статус и климатског лечилишта.

„Свеж планински ваздух, понека снежна пахуља и купање у термоминералној води на отвореном, само су део богатства које највиша бања Србије радо дели са својим гостима“, каже Тамара Петровић из Луковске бање.

„Луковска бања се налази на источним падинама планине Копаоник, где нам је сам центар Копаоника јако близу, тако да наши гости поред уживања у термалним базенима могу користити како њихове ски-стазе, тако и нашу ски-стазу која се налази у самој бањи, која је дужине 300 метара“, напомиње Наташа Тодоровић, управница хотела „Бела јела“.

Скијање, па брчкање у базену с топлом водом, осим доживљаја, кажу, веома повољно утиче на здравље и имуни систем. Због тога овде сезона траје читаве године и увек се тражи место више.

Отварањем трећег хотела у Луковској бањи дуплирани су смештајни капацитети, али се и даље тражи место више. Благодети термоминералних вода чине да сезона овде траје читаве године. 

„Попуњеност капацитета је задовољавајућа у овом периоду године и то још једном доказује да је Луковска бања једно идеално и право место за одмор, где можете поред одмора и релаксације, наћи и врхунску медицинску услугу“, рекла је Иван Раичевић, генерални директор АД „Планинка“.

За предстојеће новогодишње празнике скоро сви капацитети у сва три хотела су распродати. Многи ће Нову годину дочекати у неком од базена, под сјајем неба источних падина Копаоника или пахуља, ако их Деда Мраз донесе. 

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво