Када пса боли желудац, пробајте са содом бикарбоном

Честе желудачне проблеме углавном имају људи, али се мало зна да је та појава честа и код паса. Понекад могу помоћи лекови из кућне апотеке.

Не можемо применити све лекове из кућне апотеке у лечењу кућних љубимаца, али сода бикарбона је лек који је врло ефикасан, и ублажава проблеме у желуцу. Она неутралише киселину, напомињу из немачке организације за заштиту животиња „Aktion Tier“.

„Сода бикарбона је прах који користимо у исхрани, у козметици, за чишћење, али и за вишак желудачне киселине код животиња. Она смирује слузокожу желуца и смирује једњак“, истакла је ветеринарка Тина Хелшер.

Како открити упалу слузокоже желуца?

„Знаци упале слузокоже код паса су повраћање, појачано узимање воде, потиштеност и одбијање хране. У лечењу малих животиња собом бикарбоном, количину праха соде бикарбоне ставите на врх ножа и додајте у храну свог пса. Други начин је да се сода отопи у води и ушприца љубимцу у уста, сат времена после оброка“, саветује ветеринар Тина Хелшер.

Доза је 50 милиграма по килограму телесне тежине љубимца. Терапија содом бикарбоном даје се на 12 сати, али овај кућни лек није дугорочно решење за излечење кућног љубимца.

Ако се симптоми гастритиса не повуку после два дана, љубимца обавезно водити код ветеринара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво