Пакистанци хоће да краља џунгле претворе у салонску мачку

Деца широм света моле родитеље да узму пса или мачку за кућног љубимца, а у Пакистану је популарно имати лава или белог тигра.

У Пакистану краља џунгле понекад третирају као малену салонску мачку. Наиме, откако их богати Пакистанци купују за неколико хиљада евра, лавови и тигрови постали су најпопуларнији кућни љубимци.

У Лахору, граду са више од 11 милиона становника, није реткост видети кавезе на крововима зграда. Само овде живи око 300 дивљих животиња. Један од власника, уз одрасле, има и четворомесечну лавицу.

„Игра се, не гризе озбиљно, угриз пса више боли. Увек сам имао кућне љубимце, псе, мачке. Једног дана пријатељ је купио лава, па је желео и другог. Првог лава, боје песка, купио сам у Африци. Толико ми се допао да сам узео још једног, белог лава“, каже овај студент.

Свака животиња кошта око 4.000 евра. Лав у Пакистану симболизује моћ, богатство и славу. Животни век ових несрећних кућних љубимаца је краћи од просечног, али власти се за сада не оглашавају.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво