Смртоносни пауци после пожара и поплава нови изазов за Аустралију

Након екстремних пожара, поплава и града са којима се Аустралија од почетка године, стручњаци упозоравају грађане да се чувају смртоносних „левак“ паука, због савршених услова који су се створили за развој тих зглавкара.

Настањени у шумовитим пределима источне Аустралије, „левак“ паукови воле влагу. Познати су по отрову који брзо делује, јавља Си-Ен-Ен.

Управа Аустралијског парка за рептиле, смештеног у држави Нови Јужни Велс, упозорила је на појачану активност тих отровних паукова.

„Због комбинације најпре кише, а сада топлог времена, очекујемо да ће 'левак' пауци почети да шире радијус кретања. Та врста паука једна је од најопаснијих на свету и морамо ово да схватимо веома озбиљно“, рекао је портпарол парка Данијел Рамсеј.

Природа Аустралије је озбиљно угрожена јер је у пожарима, који су почели још у јулу, нестала огромна површина шума, а са њом и око пола милијарде животиња

Киша са грмљавином и градом донела је неопходно освежење и зауставила ватру, али је донела нову опасност – поплаве. Уз уобичајене ризике и штету које носи водена стихија, овог пута јавио се додатни проблем спирања пепела у водотоке

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара