„Зелена револуција“ је кренула са Фрушке горе

У сарадњи са Делегацијом Европске уније, Министарством за заштиту животне средине, Националним парком „Фрушка гора“, а уз помоћ волонтера, добровољаца и Покрета горана, Егзит фондација је започела пројекат пошумљавања Србије.

Шесточлана породица Бабић је из Београда дошла на Фрушку гору да учествује у пошумљавању. Кажу да су успели да посаде двадесетак садница и да им за садњу није било потребно више од пола сата.

Са седам одсто површине под шумама, Војводина је најнепошумљенији део Србије. Зато је најпре овде засађено 13.000 садница храста.

„Данас смо започели пројекат који смо назвали ‘Зелена револуција‘ с циљем да у што краћем року у Србији у наредних неколико година засадимо преко милион стабала“, наглашава Душан Ковачевић из Егзит Фондације.

„Пошумљавање је најједноставнији, најјефтинији и најефикаснији начин борбе против климатских промена“, истиче Горан Триван, министар заштите животне средине.

„Приоритет Европске комисије је заштита животне средине кроз иницијативу 'Зелени договор' и ми очекујемо да ће нам се и Србија придружити у реализацији зацртаних циљева“, наводи Сем Фабрици представник Делегације ЕУ у Србији.

У пошумљавању на Фрушкој гори учествовало је више од 400 људи.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво