Скупља се смеће и чисти приобаље – акција у чачанском крају

Сунчан и топао викенд многи ће искористити за боравак у природи а у чачанском крају, у Овчар Бањи и на језеру Међувршје, у току је акција Очистимо реке и језера. Скупља се смеће и чисти приобаље.

Данашња акција чишћења наставка је сличне која је спроведена 21. септембра на Светски дан чићења. Волонтери, ученици основних школа и планинари скупљају смеће у Овчар Бањи и на језеру.

Чисте се приобаље, одморишта поред пута и део уз воду. Помажу и јединице цивилне заштите и комунално предузеће с машинама. Сече се растиње поред језера а чисти се и са воде и у води.

Акцију „Блиц фондације“ подржала је Градска управа у Чачку, Градски штаб за ванредне ситуације и Туристичка организација Чачка.

Овчарско Кабларска клисура је предео изузетних одлика пре свега због природних лепота, а језеро је станиште за око две стотине врста птица.

Клисура је веома посећена због планинарских рута, а овде се налази и десетак манастира. Кроз предео пролази и фреквентан магистрални пут ка Ужицу и Црној Гори.

Лепоту природе на жалост квари смеће и доста је оних који га бацају и на местима уз језеро.

„Морају да се реше дивље депоније које се налазе узводно од Овчарско-кабларске клисуре. Поред обала река, очистићемо и магистралу, односно паркинге и зелене површине које се налазе уз магистралу“, рекао је Војин Јаковљевић, директор Туристичке организације Чачак.

„Добили смо неопходна средства, чамце, машине, кесе, рукавице... Велика је част учествовати у овој акцији, поготово због младих нараштаја“, каже Братислав Зечевић, начелник Градског штаба за ванредне ситуације.

У наредном периоду, уз језеро Међувршје, биће постављено рециклажно острво и одговарајући контејнери за одлагање смећа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи