Како се пацови боре са стресом? Провозају се аутомобилом

Научници у САД успели су да науче пацове да возе пластичне аутиће. Тим стручњака Универзитета у Ричмонду који предводи др Кели Ламберт је у склопу проучавања понашања пацова уочио да су пацови способни и да возе.

Без већих проблема управљају малим електричним возилом помоћу три бакарне „папучице“.

Све што пацов треба да уради јесте да дотаке бакарни контакт, затвори струјни круг и крене – средишњи да би возио напред, а леви и десни за скретање у жељеном смеру. 

Свих 17 пацова, односно 11 мужјака и шест женки, успешно је научило да управља возилом како би дошли до хране. И не, још није утврђено који је пол наклоњенији вожњи, нити је то био циљ.

Пацови су научили да возе импровизоване аутиће у лабораторији Универзитета Ричмонд, а повремено су се заустављали како би покупили житарице као награду.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи