И слонови лете авионом

Бразилско сунце воле и слонови. Шалу на страну, једна слоница прећи ће дуг пут како би своју пензију провела у мирном бразилском прихватилишту.

Слоница по имену Рамба имала је тежак почетак живота. Провела је 14 година у циркусу, где је, према писању локалних медија, злостављана. Извучена је из таквог окружења и последњих неколико година боравила је у чилеанском зоолошком врту.

„Нисмо је излагали јавности током ових шест година. Срећом, сада је у врло добром стању. Истина је да смо се у почетку бринули због њених година, али успели смо да јој помогнемо да напредује без икаквих проблема“, каже власник зоо-врта у Чилеу Иван Санчез.

А сада ће доживети нешто чиме заиста мали број припадника њене врсте може да се похвали –летеће авионом. У чилеанском зоо-врту мирно и полако укрцана је у транспортер. 

„Она ће путовати авионом. Данас је пребацујемо из нашег парка до аеродрома у Сантијагу. Одатле, авионом ће кренути према Бразилу, а потом, копном до уточишта“, објаснио је Алонсо Силва, директор зоо-врта у Чилеу

Читав подухват трајаће 36 сати.

Остатак својих година Рамба ће проживети у специјалном уточишту за слонове у једном од најлепших бразилских националних паркова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво