Зоо пријатељи – ко је ракун, а ко пас?

Најбољи пријатељи, Мошка и Брошка, ракун и пас, имају по три месеца, таман толико да уче један од другог. Деле животни простор, играчке, храну, понашања и навике.

„Не само да се добро слажу, већ се међусобно допуњују, проучавају једно друго, имитирају се међусобно. На пример, пас је већ научио да се пење на људе, што се ретко види. А ми баш таквог пса имамо“, рекла је Евгенија Рихова, волонтер у Зоо- врту у Иркутску.

Воће неопходно за раст и развој ракуна сервира се на врху псеће хране.  Штене такође узима јабуке и банане, држи их у устима са великом сумњом, али гледа како се ракун слади, па почне и сам да их једе.

„Пас је врло разочаран што му шапе нису тако гипке. Кад се ракун негде попне, Брошка тужно седи испод, понекад чак почне да завија. То слама срце. Немам појма како они виде једно друго. Да ли пас мисли да је ракун, или ракун мисли да је пас“, истакла је Евгенија.

Мошка, рођен у другом зоолошком врту, одвојен је од породице због превише младунаца у окоту.
Доведен је у мини-зоолошки врт у Иркутску где се тражио друг за игру.

Избор је пао на Брошку, црно штене малог брабанцона, белгијске пасмине познате по својој мирољубивости.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи