Шума никла на аустријском стадиону

Уредно подшишана трава, по могућству раван терен, 22 играча на њему и хиљаде љубитеља који навијају за њих – на то већина људи помисли када се помене фудбалски стадион. Зашто је онда на једном аустријском стадиону никла шума?

За „напрасно“ бујање природе одговоран је швајцарски уметник Клаус Литман, чија најновија поставка подразумева 300 дрвећа на стадиону у Клагенфурту у Корушкој.

Поставка За шуму – непрекидна привлачност природе (For Forest – The Unending Attraction of Nature) отворена је 8. септембра, а инспирисана је више од 30 година старим дистопијским цртежом аустријског уметника и архитекте Макса Пајнтнера.

Циљ овога је, како је навео Литман, да „људима промени перцепцију природе и да их натера да размишљају о будућности“. Уметник каже да је желео да на симболичан начин покаже да би једнога дана ако не пазимо призори попут шума „могли заиста да се пронађу само у сличним, посебно намењеним просторима“.

Док траје изложба, аустријски друголигаш који игра на стадиону ће дочекивати тимове на другом месту, а када се изложба заврши, читава шума биће пресађена на локацију близу стадиона где ће постати „жива шумска скулптура“.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво