Папа Фрања: Планета је наш заједнички дом, чувајмо биодиверзитет

„Убрзано уништавање шума и биодиверзитета у многим земљама не сме да се посматра као локално питање, јер је реч о претњи усмереној ка будућности целе планете“, упозорио је папа Фрања.

Како преноси Ројтерс, папа је упозорење изнео на Мадагаскару, четвртом по величини острву у свету, које је, према проценама истраживачких института, у последњих 60 година изгубило око 44 одсто својих шума, углавном због нелегалног извоза палисандровог дрвета и слоноваче. 

Поглавар Римокатоличке цркве указао је и на ендемску корупцију коју је повезао са подједнако ендемским сиромаштвом, као и са илегалним ловом дивљачи и извозом природних богатстава.

"Уништавање биодиверзитета доводи у питање будућност и појединачне земље, али и целе планете, нашег заједничког дома“, рекао је папа на састанку с лидерима Мадагаскара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво