Глечер на Аљасци се одвалио, кајакаши за длаку избегли смрт

Ендрју Хупер и Џош Бастир возили су кајак у близини глечера „Спенсер“ на Аљасци, када су чули неуобичајену буку. Глечер се тик испред њих, одвалио неколико тренутака касније.

Хупер и његов пријатељ, кренули су на вожњу кајаком са циљем да разгледају лепоте глечера „Спенсер“. 

„Било је апсолутно дивно гледати сирову снагу глечера док је падао. Ипак, имали смо среће јер смо преживели“, рекао је Ендрју.

Наиме, пошо су неко време веслали, Ендрју је свом пријатељу рекао да чује неко чудно крцкање у близини, па су за сваки случај укључили камере.

„Када је глечер пукао, најпре су почели да падају мањи комади, онда неколико крупнијих и на крају се стропоштао највећи комад, били смо преблизу“, додао је Ендрју.

Талас ледене воде кренуо је ка њима па су морали да прекину снимање.

Инцидент се догодио током неуобичајено топлих дана на Аљасци. Јул ове године био је најтоплији месец на Аљасци, икад забележен, навели су у Националној управи за океане и атмосферу.

Хупер није желео да коментарише догађај у контексту климатских промена.

Прошлог месеца, немачки брачни пар и њихов водич пронађени су мртви у води у близини глечера Валдез. Узрок смрти се још утврђује.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво