Јул на добром путу да постане најтоплији месец у историји

Уколико временске прилике у другој половини јула буду као оне из првих 15 дана, биће срушен рекорд за најтоплији месец постављен пре две године.

Рекордне температуре широм света у протекле две недеље могле би да допринесу да овогодишњи јул буде проглашен најтоплијим месецом од када се води евиденција.

Протекле две недеље донеле су несвакидашње топло време у канадском Арктику и Аљасци, катастрофалне суше у индијским градовима Ченају и Харареу и шумске пожаре у јужној Француској.

Уколико се тренд настави до краја месеца, премашиће рекордни јул 2017. за око 0,025 степени Целзијуса, навела је Карстен Хојштајн, климатолошкиња са Универзитета у Оксфорду.

Овогодишњи јун такође је био најтоплији јун икада измерен, што су потврдиле и Наса и европске сателитски систем „Коперник“.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво