Дивовска ража потражила помоћ ронилаца

Три метра широку ражу, стару 30 година, локални рониоци, туристички водичи у лагуни заштићене зоне Нингалу у Индијском океану на обали Аустралије, дуго познају и назвали су је Фреклс (Пегава), али нису очекивали да и она познаје њих.

Док је Џејк Вилтон водио групу од неколико туриста у водама лагуне, Фреклс је допливала до њега и почела да се врти у круг, покушавајући да му покаже да има нешто на десном оку.

Вилтон је спремно притекао у помоћ и уклонио куку која јој се забола у око, док је ража мирно чекала да он заврши. Потом је Фреклс мирно отпловила ка пучини.

Поморски биолог Монти Халс, који је целу операцију пратио са брода, убеђен је да је ража пропознала Вилтона и тражила од њега помоћ.

„Џејк се толико пута спуштао и пео, спуштао и пео, а она је мирно стајала и није се померала, јер верујем да је знала да ће јој он помоћи“, објашњава Монти.

По мишљењу стручњака, да Вилтон није уклонио куку која се ражи забола у око, она би сигурно остала без ока, а можда би и угинула због инфекције.

Поморски биолог, професор универзитета у Плимуту, мисли да је ово што се догодило врло необично. Није неуобичајено да морске животиње, посебно сисари, остваре интеракцију са људима, али да дођу и траже помоћ, то је већ крајње неочекивано.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво