Муја се прошетао за рођендан Зоолошког врта

Београдски зоолошки врт прославио је 83. рођендан оптимистично гледајући у будућност, али и ослањајући се на свог најстаријег становника – алигатора Мују, који је чак старији од самог врта.

Муја је преживео три бомбардовања, а његови папири су нестали у савезничком бомбардовању 1944. године, које је скоро потпуно уништило зоолошки врт, па вероватно има и више од 83 године.

Муја је и најдуговечнији амерички алигатор на свету, а неки се шале да је то зато што већ дуго нема жену.

„Нема ту неког посебног правила. Углавном животиње у вртовима живе дуже него у природи, зато што имају неопходну негу, бољу исхрану. Муја је имао жену, последњи пут пре неких 30 година“, објашњава Срба Алексић, директор Зоолошког врта.

Београдски зоолошки врт слави рођендан уз најновију принову - Јакова, двонедељно младунче јака.

У 84. годину врт улази са радовима на станишту за медведе.

„Надам се да ћемо ове године привести тај пројекат крају, после 80-ак година како ништа на том делу рађено. Имаћемо модеран простор и то је велика ствар за нас. Приоритет ће нам такође бити преуређивање простора за примате“, наводи Алексић.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво