Опет уочен морски пас у Јадрану, модруљ дошао до Корчуле

Након што се пре неколико дана у водама код Макарске појавио модруљ, омањи морски пас, и у Корчуланском каналу виђено је „пераје“.

Реч је о истом морском псу који је недавно многе купаче натерао да два пута погледају у море пре него што се одлуче да уђу у воду, али није у питању велика бела ајкула, наводи хрватски портал 24 сата.

Најпознатији хрватски стручњак за морске псе, Ален Солдо, потврдио је да је у питању модруљ, а не о морским псима мако или кучак.

Модруљ се храни ситним рибама, лигњама, а понекад и птицама, као и стрвинама других животиња. Ретки су случајеви напада на људе па га сматрају потенцијално опасним морским псом.

У Јадрану стално и повремено живи 28 врста морских паса. Како каже Солдо, није забележено повећање њихових популација

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво