Отворена „амбасада“ Петнице у Београду

Изложба Истраживачке станице Петница „Корак у науку“ свечано је отворена у среду, 19. фебруара, у Галерији науке и технике Српске академије наука и уметности.

Ова својеврсна београдска амбасада наше престижне образовне институције омогућиће свим заинтересованима да се до 3. марта упознају са програмима Истраживачке станице и резултатима малих научних пројеката њених полазника у 2019. години.

Директор Петнице Вигор Мајић је честитао свим полазницима и њиховим менторима на великом труду, марљивости и резултатима који се сада налазе и пред широм јавности, у својеврсној амбасади Петнице унутар САНУ и Београда.

Академик Зоран Петровић је на свечаном отварању изложбе рекао да се на представљеним научним постерима виде „озбиљност менторског рада, посвећеност средњошколаца у разумевању научних феномена и темељност у истраживању и раду, што може бити за пример и неким старијим појединцима“.

На изложби ће бити представљено више од 80 истраживачких радова младих полазника петничких образовних програма реализованих током 2019. године. Средњошколци су се бавили темама из области антропологије, археологије, астрономије, биологије, биомедицине, географије, геологије, друштвено-хуманистичких наука, електронике, историје, лингвистике, математике, психологије, рачунарства, физике и хемије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво