Нови научни канал РТС-a – спона са светом науке

Радио-телевизија Србије од данас почиње са емитовањем новог темaтског канала: РТС Наука. Љубитељи науке имаће прилику да уживају у сатима новог и квалитетног научног, школског и образовног садржаја пре свега домаће продукције, али и у најбољем иностраном програму. РТС Наука почиње да ради на каблу и на РТС Планети.

„РТС је једини, једина национална телевизија која се бави научно-образовним програмом, која има научно-образовни програм, а садa ће, захваљујући сарадњи са Телекомом, имати и научни канал. Без те сарадње не бисмо могли да направимо овај научни канал. Тај канал, између осталог, треба да буде спона између оних младих људи који тек улазе у свет науке или су ту негде на почетку“, истакао је Драган Бујошевић, генерални директор ЈМУ РТС.

Такође је додао, да на тај начин покушавамо да правимо овај канал и да све наше људе који се налазе у свету науке на кључним местима повежемо и да буду суштински сваки дан доступни нама. Да сваки дан имамо новости из тог света науке и то ће значити и оним људима који почињу да се баве науком у Србији.

„Ово има велики значај за Телеком Србија, који је одувек помагао младе људе и образовање и самим тим у овом протоколу који смо имали са РТС-ом, који је обухватао разне облике сарадње и од серијског програма, спортског програма“, рекао је Владимир Лучић, директор „Дурекције Телекома Србије“.

Додаје да је ово круна нашег протокола и стварање једног научног програма и да верује да ће РТС, као кућа која је и препозната дуги низ година по свом образовном програму, знати да направи један квалитетан научни канал.

Гостујући у Јутарњем програму РТС-а, Татјана Ћитић, помоћник извршног директора за развој РТС-а, истакла је да мисли да ће концепт овог канала бити најбољи до сада.

„Ја сам рекла да ми је овај канал сада фаворит. Прво чедо је РТС Дигитал 2008. године, па смо 2017. године направили пет нових тематских канала у сарадњи са 'Телекомом Србија', а 2018. направили смо РТС Полетарац.

Овај канал некако ми је посебан, можда управо што ћемо радити са младим људима, што ћемо видети неке старе, нове, а и доста будућих тема из њихове визуре“, истакла је Татјана Ћитић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи