У Милану отворена изложба о Николи Тесли

Музеј Николе Тесле отворио је у Милану до сада највећу изложбу у иностранству, која је, како је оценила директорка Ивона Јевтић, веома важна прилика да Италија, али и читав свет, чују одакле је и шта је све урадио, један од највећих светских умова.

Јевтићева је на свечаности отварања изложбе, која је упрличена за новинаре и званице, подсетила на српско порекло Николе Тесле. 

Оценила је да је изложба, постављена на више од 1.200 квадрата, коју ће публика моћи да види до 29. марта следеће године, прилика да се покаже део онога чиме Музеј може да се похвали.

„Ово је прво гостовање Музеја Николе Тесле у Италији. Посетиоци ће моћи да виде причу о једном од највећих умова историје. Ту су и презентације специфичних простора као што су Теслина лабораторија у Колораду, чувена соба 3327 из хотела у 'Њујоркер' у коме је живео и умро, дигитална апликација лабораторије на Лонг Ајленду и многе друге“, рекла је Јевтићева.

На питања новинара о пореклу Тесле, Јевтићева је подсетила да велики научник потиче из православне српске породице.

„Његов отац Милутин био је православни свештеник и прво што ћете видети када одете у Смиљан, у његову родну кућу јесте православна црква у којој је богослужио Николин отац“, рекла је директора, наводи се у саопштењу Музеја достављеном Танјугу.

Амбасадор Србије у Италији Горан Алексић оценио је да је одржавање изложбе важно и због сарадње две земље.

Свечаности су присуствовали конзул у Милану Радмила Селаковић, представници дипломатског кора, јавне личности и представници медија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи