Корисници донације другог Националног дана давања основне школе и основци

Основне школе и школарци биће главни корисници донације поводом Националног дана давања, који ће ове године бити обележен 9. октобра. Све донације прикупљене током ове кампање биће употребљене за набавку савремених учила за ђаке у више од 60 школа у 30 општина широм Србије.

Национални дан давања се обележава под покровитељством Савета за филантропију, којeм председава премијерка Ана Брнабић.

Основне школе које су обухваћене кампањом, биће опремљене новим паметним таблама, лаптоп рачунарима, пројекторима и училима за најмлађе, укључујући и "bee bot" роботе.

„Национални дан давања слави филантропију и допринос заједници. То је потпуно разумљиво у Србији, земљи која је позната по великодушности својих грађана. Овај дан представља леп повод да помогнемо онима којима је помоћ потребна, а ове године се фокусирамо на најмлађе чланове наше заједнице“, истакла је Драгана Јованчевић, извршна директорка Српског филантропског форума.

„Наш циљ је да укључимо што већи број грађана и компанија и ујединимо их у овој племенитој мисији. Заједничко улагање доноси боље резултате него када свако од нас делује појединачно. Због тога желим да позовем компаније, медије и све грађане да нам се придруже, донирају свој новац или време или смисле своју иницијативу на локалном нивоу. У сваком случају, потребно је да удруженим нагама радимо на постизању циља који смо заједно поставили“, објаснила је Јованчевићева.

Током прошлогодишњег Националног дана давања, прикупљена су средства за набавку спектрометра за Истраживачку станицу Петница.

За више информација о Националном дану давања, томе како можете дати свој допринос кампањи и донирати, молимо Вас да посетите www.dandavanja.rs.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво