Лоша прогноза за 5Г мрежу

Много је контроверзних мишљења о 5Г мрежи. Има ли више штете или користи? Уобичајено је да после ове реченице следи фраза „показаће време“, ипак, како ствари стоје, неће...

У случају 5Г мреже мишљења су потпуно супротстављена, средине готово да нема. С једне стране, наука показује да је реч о изузетном технолошком напретку, док су на другом крају такође људи „од науке" који тврде да је пета генерација мобилног интернета изузетно штетна по људско здравље и животну средину.

Да се дебата о ефектима 5Г мреже наставља, сведоче и резултати најновијих истраживања Европског центра за временску прогнозу у Лондону која су доказала да ова мрежа омета прикупљање података о временским условима.

То конкретно значи да се могу регистровати погрешни подаци и неисправна мерења, што директно утиче на упозорења о опасним временским приликама и ствара нереалну слику о предстојећим временским условима.

Сваке године свет погоди више од стотину циклона, урагана и тајфуна. Најбоља одбрана у сусрет таквим ситуацијама јесте благовремено упозорење за евакуацију становништва.

Научници који се баве тумачењем графикона и предвиђањем путања сада су у великом проблему. Параметри који би требало да буду релевантни потпуно су погрешни.

Стручњаци из Европског центра за средњорочне прогнозе у Енглеској објашњавају да је њихов задатак да обаве мерење природног зрачења које емитује планета и да је реч о веома малој енергији.

Дакле, они раде на веома осетљивим инструментима за мерење мале количине енергије и користе различите фреквенције за та мерења, као и специјализоване сателите који прикупљају драгоцене и неопходне податке.

Научници Eвропског центра наводе да их у раду омета 5Г мрежа и да очитавају погрешне податке, а самим тим – доносе погрешне закључке. Све промене и најаве опасности метеоталаса могу да се прогнозирају и до десетак дана унапред.

Због погрешене временске прогнозе људи који живе или бораве на одређеним координатама могу у незнању да изгубе живот. Исто тако, захваљујући благовременом упозоравању и евакуацији, сваке године бар десетак хиљада људи сачува живот.

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво