Замисли град по својој мери – дечји Дизајнатон

Школски Дизајнатон – дечји дизајнерски маратон, ове године се одржава 25. маја у Музеју науке и технике у оквиру „Миксер фестивала“, на тему „Град будућности“.

Овај школски изазов намењен је ученицима од првог до шестог разреда, а бави се темама посвећеним одрживом развоју градова.

Дизајнатон (Designathon Works)  је образовни програм из Холандије који подстиче децу да креативно решавају еколошке и друштвене изазове у складу са глобалним циљевима одрживог развоја.

На овом такмичењу деца ће радити у тимовима и своја решења креирати помоћу електрокомпоненти, програмирања и различитих рециклажних и креативних материјала, а са њима ће радити фасилитатори - ментори Дизајнатон метода.

По завршетку дизајнерског маратона, своја решења ће имати прилику да представе пред стручним жиријем. Дечји радови биће представљени на изложби у оквиру „Миксер фестивала", а три најбоља тима као награду добијају бесплатно учешће на Другом глобалном Дизајнатону који се одржава 16. новембра у Београду и могућност да освоје вредне награде.

Овогодишњи школски Дизајнатон се одржава у партнерству са Музејом науке и технике, „Миксер фестивалом", уз подршку фондације Дивац и „Смарт старта" - програма Европске уније који у Србији спроводе Грађанске иницијативе.

Догађај организује KIDHUB који је посвећен оснаживању креативног потенцијала деце и унапређењу запошљавања младих кроз иновативне образовне програме, социјалне иновације и креативно предузетништво.

Програм се реализује у више од 35 земаља света и део је мреже ASHOKA. Заснован је на концепту „отворених иновација", образовном концепту Мејкер и методологији design thinking.

Потребно је само да будете креативни, да замислите град по својој мери и на овогодишњем Дизајнатону покушате да дизајнирате бољу будућност за све вас.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво