Глобални форум позива младе у Амстердам

„Youth time international movement“ је званично отворио конкурс за младе који желе да буду учесници или представници пројеката на петом Глобалном форуму младих, са обезбеђеним пуним и делимичним стипендијама. Догађај ће се одржати у Амстердаму од 2. до 6. децембра 2019. и окупиће више од 100 учесника, стручњака и тренера из целог света. Рок за пријаву је 1. јун.

Овогодишња тема форума је „Инклузивни развој и индустрија 5.0: Где је будућност?“. Човечанство се убрзано креће ка будућности у којој ће машине и технологија почети да доминанирају у свакодневним рутинама и ниједан аспект друштва неће бити изузет од континуиране интеграције човека и машина.

Управо због тога, овогодишњи форум планира да помогне младима да овладају потребним вештинама и прилагоде се савременим условима, као и да пружи основу за будуће професионалне и предузетничке циљеве младих. Учеснике очекују радионице и предавања о тзв. индустрији 5.0 и инклузивном развоју, а водиће их неки од најистакнутијих стручњака.

Ко може да се пријави?

Конкурс је отворен за младе од 20 до 35 година из целог света: студенте, докторанде, младе професионалце, социјалне предузетнике. Најважнији услов је добро знање енглеског језика. При пријављивању се може изабрати основно учешће или учешће уз представљање свог пројекта.

Основно учешће омогућава младима да присуствују едукативним и интерактивним сесијама, стекну вредне нове вештине, знања и искуства, да се повежу с реномираним професионалцима у области бизниса, предузетништва, финансија, науке, технологије и образовања.

Представници пројеката поред едукације добијају и могућност да освоје стипендију у вредности до 10.000 евра за реализацију свог пројекта (организација финансира 70 одсто од предложеног буџета). Пре самог догађаја имају прилику да уз надзор стручњака раде на предлогу свог пројекта.

Поред тога, представници пројеката ће се такмичити за стипендије које ће им омогућити да студирају на неколико постдипломских или мастер програма.

Стипендије које укључују трошкове пута, боравка и учествовања моћи ће да добију наијстакнутији млади лидери који се пријаве са идејом за решавање неког важног друштвеног проблема који данас утиче на локалну заједницу. За остале учеснике обезбеђене су делимичне стипендије.

Можете се пријавити на следећем линку: https://www.youthglobalforum.org/apply

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво